Форум: Другие темы
6 сентября 2007, 16:21 Ксанка
Ксанка Доброго дня, як відомо у світі існують технології, що дозволяють отримання енергії з органічних відходів скотарства та рослинництва та питання у тому чи придатна для цих технологій наша сировина, наскільки ці технології ефективні, окупні, та з рештою скільки це коштує. Для проведення орієнтовного потенціалу таких технологій наразі вдаюся до допомоги вашого форуму. Тож хотілося б з вашою домогою знайти інформацію щодо органічних відходів сільського господарства, і в першу чергу, рослинництва, що залишаються невикористаними та можуть бути утилізовані будьяким шляхом. Прикладом таких відходів є зелена маса рослин, помова зернових, будь-який органічний шлам після переробки плодово-овочевої продукції. Кількість та якість (золіність, вологість, чистота) будь-яка інформація буде корисною. Заздалегідь дякую
8 сентября 2007, 20:23 Валерий Дубровин
Валерий Дубровин Возможно биологическое разложение ограники с помощью микроорганизмов. При этом выделяется тепло и газы, например, метан, который можно использовать как топливо. Слышал, что такие заводы есть в развитых странах. Самый простой способ получения тепла из сухого органического материала (солома зерновых, кукурузы...) - сжигание.
10 декабря 2007, 15:51 Ксанка
Ксанка Згодна з Вами, Валерію, спалення є простіше, технологія випробувана і налагоджена. Проте не всі відходи є достатньо "сухими" для спалення. А можливість біологічного розпаду є природнім процесом, результатом якого, окрім горючого газу, що може бути використаний для одержання тепла та електроенергії, буде ще і органічне добриво природнього походження, що зберігає весь попередній вміст калію, азоту, фосфору, + відсутність насіння бурьянів та гельмінтів, перші з яких розкладаються при біоконверсії, а другі гинуть під довготривалим впливом температури. Мене ж наразі цікавить кількість органічних відходів, що утворюється у різних напрямках сільськогосподарської діяльності!
11 декабря 2007, 04:24 еще тот фрукт
еще тот фрукт Ксанка, я не фахівець з данного питання, але, вважаю, що тема цікава і стає більш цікавішою з ростом цін на вугленець-водні (так українською буде "углеводороды"? :))) ). я по довідникам спробую щось знайти по вашому питанню, але не обіцяю, що відповім ближчим часом. поділюсь тим, що знаю: 1. курячий (бройлерів) помет птахофабрики продають грибникам по 900-1000 грн/т. 2. на харківщіні є сільгосппідприємство, яке тримає чимале поголів"я худоби виключно заради добрив. ані м"ясний, ані молочний такий собі напрямок. 3. знаю, що на півночі криму постійна проблема - утілізація свиного навозу. навіть минулого року уряд АРК надав якісь кошти на реалізацію цільової програми. знаю, що розглядались 2 варіанти: - паління навозу; - утілізація на біофабриці бактеріями з отриманням газу.
11 декабря 2007, 10:30 Владимир
Владимир Ксанка, я понял, что у Вас есть Интернет, поэтому сегодня не иметь информацию на эту тему просто странно. Очень много сайтов по биоэнергетике; в Украине часто проходят конференции, уже создана ассоциация. Биомассу можно выращивать самое супперное - водоросли. Можно перерабатывать продукцию жизнедеятельности человека. В отстойниках канализации очень много биомассы, а система свалок. В то же время биогазовые установки можно ставить в каждую хату, где есть 4-5 коров или десяток свиней.
19 декабря 2007, 17:12 viy
viy Насчет удобрений могу привети один очень поучительный пример. Один знакомый вложил деньги в установку, которая делает удобрения из помета, договорился о поставках "сырья", но установка толком не заработала, потому что оказалось, что расчитана она на американского фермера, который срезает помет "ножом". А наши смывали водой (это было больше 5 лет назад). Сейчас я знаю в современных хозяйствах уже применяют автоматические "ножи"
7 июля 2008, 22:44 Ната
Ната все описанное выше барышней - это технология получения биогаза - а значит и тепла с электоэнергией (в биогазовых установках), оставшийся продукт используют как удобрение ... информации сейчас и об этом направлении боее, чем достаточно...да и практиковать у нас пробуют...об удачных примерах пока не слышала
8 июля 2008, 13:10 чиполлино
чиполлино я слышал, что биогазовые системы работают, однако эффект гараздо ниже, чем обещали поставщики оборудования. и окупаемость проектов не 1-2 года, а 7-10 лет в сегодняшних ценах. так многие кто связался с биогазом очень жалеют об этом.
Размещение сообщений разрешено только авторизованным пользователям.