Форум: Овощи
10 апреля 2009, 14:16 Yulia85
Yulia85 може хто знає як заповнювати такі розділи роговору: 1. Товар по якості повинен відповідати (найменування стандартів, вимоги до якості Товару) ........................ 2.Гранично допустимий вміст у Товарі шкідливих речовин ... 3. ВИРОБНИК зобов’язаний забезпечити відповідність Товару встановленим екологічним та санітарним вимогам, що підтверджується наступними документами при передачі Товару:..... підкажіть, будь ласка, якщо знаєте :) дякую!
11 апреля 2009, 22:12 lekar
lekar Шановна пані. В мене також дуже часто виникае питання узгодження з покупцем (або переробним підприємством ці розділи договору). Але я завжди вимагаю від покупця щоб він сам сформулював - які саме вимоги до товару в нього є. Е дуже розумне прислів"я "Хто платить, той і заказує музику" - і то є так :) Саме покупець заключаючи договір повинен вичерпно прописати усі вимоги до товару (включаючи вміст шкідливих речовин, відповідність будь якім стандартам та розмірам) а ми, виробники перед пидписанням повинні уважно вивчити всі ті вимоги та вирішіти: чи маємо ми змогу виростити овоці згідно всіх ціх вимог? Чи влаштовує нас ціна, що пропонує нам Покупець, враховуючи всі ці вимоги. При цьому дуже важливо контролювати що всі вимоги викладено не загальними реченнями, а конкретно: сантиметр, грам, секунда.... :) а всі посилання здійснюються на ті нормативні документи що ми можемо прочитати та що є офіційними. Наприклад не повинно бути посилань на внутрішні нормативні документи Покупця (бо він, гадюко може їх змінити за день до постачання :). Щодо наведеного у цій статті договору контрактації, то його складено грамотно, але я не розумію - навіщо таі складнощі??? Чому не скласти нормальний договір купівлі-продажу овочів (або ж догово постачання, якщо на те ваша ласка) а до нього - окремий договор упівля-продажу засобів захисту рослин, добрив, послуг, тощо... Об"єднання усього цього в один договор може принсти дуже багато неприємних наслідків. Тому що процес продажу матеріально технічних ресурсів не можна вписати в дві строки як тут наведено, сторони також повинні прописати вимоги до якості, пакування, чимало іншіх моментів, до того ж зазвичай засоби захисту рослин - це не один хімікат, і кожен з них може мати свою ціну, свою кількість, свій строк постачання і навіть свої вимоги до якості. Ще складніше - з послугами. Послуги також мають бути ретельно викладені з вимогами до якості, з процедурою приймання і таке інше. Тому я вважаю таку "економію паперу" недоцільною і раджу використовувати більш простий та стандартний метод - "мухи окремо а котлети окремо"
Размещение сообщений разрешено только авторизованным пользователям.